Димов: Никой със здрав разум не би допуснал застрояването на 48% от парк "Пирин"

Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда Нено Димов заяви, че никой със здрав разум не би допуснал застрояването на 48 процента от Национален парк "Пирин". Тази сутрин министрите от кабинета получили листовка от сдружението "За да остане природа в България“ с искане за отмяна на приетите промени в плана за управление на парка.

48 процента от Национален парк "Пирин", около 200 квадратни километра, това на практика е територията на Пловдив, Варна и Бургас взети заедно и надали някой със здрав разум би могъл да допусне, че в Пирин ще се застроява такава площ. Няма разрешение за строителство в 48 процента. Искам още веднъж да повторя, че става дума само за строителство на водохващания и то само с цел за питейни нужди и нищо извън това не може да се прави в тези 48 процента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47