Красимир Вълчев: Ръководствата на училищата и детските градини ще трябва да разработят правила за поведение на персонала

Снимка: БГНЕС

Ръководствата на училищата и детските градини ще трябва да разработят правила за поведение на персонала. Това ще им бъде възложено от Министерството на образованието, обяви министър Красимир Вълчев по повод поредния случай на насилие над деца в детска градина. 

Действията на учителките в бургаската градина "Брезичка" Вълчев определи подобни действия като недопустими и осъдителни: 
В случая не е толкова важно да има един документ, който да е изготвен и да стои на някое бюро или на някой шкаф, а да има и вътрешни механизми за саморегулация. Очевидно в този случай такива механизми не са проработили. Първо не са проработили от страна на колегите на тези учителки, второ не са проработили от страна на директора. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47