Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Ураганен вятър със скорост от 100 до 150 км в час вилня вчера, спря тока и отнесе покриви", съобщава на първата си страница вестник "Труд". Трима души са били ранени от летящи предмети и са били приети в болница в София и Враца - градовете, които бяха най-силно засегнати от стихията. Поривите на вятъра са обърнали 3 ТИР-а, а покрив на стара сграда се е срутила на столичната улица "Пиротска", допълва изданието.

"Винетките свършиха, по 100 на ден с актове", пише вестник "Телеграф". Проверка на изданието е установила, че стикерите са изчерпани както в големите градове, така и в бензиностанциите извън населените места. Въпреки че има проблем с винетките, от Пътната полиция не проявяват толеранс, като най-малко 100 шофьори на ден се сдобиват с актове за това, отбелязва "Телеграф".

"Родители искат камери в забавачките във всяко помещение, включително и в дворовете", информира вестник "Стандарт". Организираната от тях подписка е събрала вече над 18 хил. подписа. Идеята е камерите да излъчват онлайн с индивидуална парола за достъп за семейство на всяко дете.  Подписката е национална и поводът са поредните разкрития за тормоз и насилие над деца в детска градина "Брезичка" в Бургас, допълва "Стандарт".

"Правят карта къде колко е рискът от земетресение и ще издържат ли сградите", съобщава "24 часа". Тези карти ще бъдат готови до 2025 г. и ще показват в коя община какъв риск съществува за сградите, пътищата, жп линиите и друга инфраструктура и съответно какви мерки трябва да се вземат по места. Те ще струват около 10 млн. лв. "Задължението да ги изготвим произтича от европейска директива, която е въведена в българското законодателство”, съобщиха от Министерството на регионалното развитие, допълва всекидневникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47