Кметът на Сливен оттегля предложението си за сливане и затваряне на учебни заведения

Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен Стефан Радев оттегля предложението си от Общинския съвет за оптимизация на училищната мрежа, която предвиждаше сливане и затваряне на учебни заведения и преминаване на едносменен режим на обучение. Работна група от директори на училища, представители на обществени съвети, настоятелства и синдикати трябва да предложи окончателното решение по казуса.

Кметът Радев коментира, че от обсъжданията до момента е станало ясно, че е необходимо още време и с оттеглянето на предложението, той дава възможност на работната група да разгледа обстойно анализа на Общината.

Ще разглеждаме въпроса, когато работната група даде визията си как можем да се възползваме от възможността, която имаме, така да организираме училищната мрежа, че децата да учат на една смяна.

Въпреки изтеглянето на предложението утре от 15.30 часа пред сградата на Община Сливен е насрочен протест против оптимизацията на училищната мрежа.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47