Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

В интервю за вестник "Труд" заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов посочва, че надзирателите в затворите трябва да са наравно с полицаите. Коментарът му идва по повод протестите на надзирателите и съдебните охранители, които настояват за по-високи заплати и по-добри условия на труд. По думите му те с пълно основание настояват държавната власт да ги третира развноправно с полицаите, защото работата им е сходна. По думите му затворниците са намалели от 12 хил. през 2012 г. на 7 хил, защото  населението на страната е намаляло и престъпността се изнася, коментира заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов пред "Труд".
"За неизпълнена търговска сделка ще се влиза в затвора", пише вестник "Сега". Промени в Наказателния кодекс, предлагани от правителството и внесени в парламента, могат да развържат ръцете на прокуратурата и да доведат до присъди и влизане в затвора на всеки търговец, който не изпълни свое задължение по договор. За това алармира ръководителят на катедрата по наказателноправни науки в Юридическия факултет на Софийския университет и бивш шеф на парламента проф. Пламен Панайотов, информира "Сега".
Вестник "24 часа" съобщава, че българите ще могат да резервират почивки и да пазаруват стоки онлайн и през чужди сайтове, когато преценят, че е по-изгодно. Това ще стане възможно с нов регламент, който трябва да бъде гласуван днес от ЕП. Документът трябва да ограничи предлагането на почивка в едни и същи хотели на различни цени за българи и германци например, допълва изданието.
Очаква се скок на самолетните билети, информира вестник "Стандарт" като причината за това е ръстът на цените на петрола, които рефлектират върху цените на авиокомпаниите. Изданието обяснява, че цените на петрола, които възлизат на около 30% от разходите на авиокомпаниите, се увеличават с 52 на сто от юни 2017 г.
Българинът изяжда годишно двойно повече месо, отколкото плодове. Основен дял в храната на трапезата взима пилешкото, като за 12 месеца над 56 млн. пилета са били купени от домакинствата. Това показват данните на Министерството на земеделието и храните, представени от "Монитор".
"Заради безсъние и финансови загуби Европа спира местеното на стрелките през пролетта и есента", пише в заглавие на първата си страница вестник "Телеграф". Първа стъпка в тази посока се очаква да бъде направена в четвъртък, когато ЕП ще гласува резолюция срещу над 40-годишната практика. Идеята за отпадането й идва след оплакване от Финландия, уточнява всекидневникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47