Повече от 6500 студенти ще получат стипендии за успех за зимния семестър на настоящата академична година

Снимка: БГНЕС

Над 6500 студенти ще получат стипендии за успех и за специални постижения за зимния семестър на настоящата академична година. Парите - почти 4 и половина милиона лева ще бъдат изплатени до 9 март.

Близо пет хиляди студенти, които се обучават по специалности от приоритетните професионални направления, ще получат стипендии за успех. Целта е да бъде стимулирано обучението на специалисти, за които има недостиг на кадри на пазара на труда. Стипендията е в размер на 150 лева месечно. Над две хиляди студенти ще получат еднократни стипендии със специални постижения в размер на триста лева. Те се присъждат за участие в научно-изследователски и практически разработки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47