Румен Радев посети училище "Пейо Яворов“ в Ереван

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев посети 131-во училище "Пейо Яворов“ в Ереван, което популяризира българския език и култура в Армения. Държавният глава откри кабинет за интерактивно обучение, спонсориран със средства от България.

В историческата представа на българския народ арменския народ се свързва с героизъм, свободолюбие и просвета. Тази представа до голяма степен се дължи на големия български и арменски поет Пейо Яворов, защото в своята елегия "Арменци“, написана през 1899 година, той представя и на България, и на света страданията на арменския народ. Поетът Яворов запалва искрата на приятелството и дружбата между нашите народи.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47