Протест на родители от Хасково

Снимка: Дора Атанасова

Родители от Хасково протестираха  с искания да се намали броя на децата в групите, за  ранно пенсиониране на учителите, за достатъчно финансиране на образователната система и за адекватна адаптация на децата при който малчуганите приемат забавачките по-скоро като детски клуб.

Майка на 4 годишно дете разказва за насилие в Хасковска детска градина:

Беше наказван, защото отказвал да спи. В  другата стая където са гардеробчетата на пейката, защото нямало какво да го правя през времето докато другите спят, за да не им пречи А така няколко пъти, детето стигнало доотам да се напикае два пъти .Почти на 4 години е, като цяло взе да отказва да ходи на градина.

Детето все още посещава психолог, но вече е преместено в друго заведение

Тя единствено е с камери и от персонала, който работи там съм изключително доволна.

Майките искат

Нека да има повече персонал в детските градини,  това наистина е нужно. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47