Авариралият самолет, излетял от летище София, кацна в Будапеща

Сайтът на летище София е с ограничена функционалност

| обновено на 26.02.18 в 17:54
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Самолетът на нискотарифна компания, който излетя от София за Бергамо и първо поиска аварийно кацане в София, а след това пилотът реши да лети към Будапеща, е кацнал в унгарската столица. Причина за поисканото аварийно кацане беше технически проблем.
От МВР съобщават, че заради сигнала към аеропорта в столицата са били изпратени екипи на пожарната. Полетът се изпълнява от нискотарифна авиокомпания. 
Сайтът на летище София е с ограничена функционалност, след като през част от деня беше недостъпен заради претоварване от потребители. В момента работи негова версия, която дава основна полетна информация и контакти с летището. 
През деня сутрешният полет на Уизеър до Рим е бил отменен заради лошите меторолигични условия в Рим. Отменени са били и обедните полети на Луфтханза до Мюнхен и Франкфурт. Анулиран е и полет до Варна на България еър, както и на Уизеър до Дубай в следобедните часове. 
Всички останали полети се изпълняват, като летището работи при зимни условия. От летището приканват заминаващите пътници да се явяват поне два часа преди полет и не по-късно от 90 минути преди часа на заминаване. 

От летището призовават гражданите да се съобразят със зимната обстановка и да предвидят достатъчно време за придвижване. Заминаващите пътници да се явяват минимум два часа преди полета си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Обстановката: Сняг, навявания, ограничения, затворени пътища и училища

Сняг вали в почти цялата страна, а температурите днес ще са минусови. На много места валежите ще са значителни и придружени от виелици. Червен код е въведен в областите Смолян и Кърджали . Там ще се очаква снежна покривка около 40 см. В останалата..

обновено на 26.02.18 в 10:15
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47