Чешката компания ЧЕЗ засега се въздържа от коментар на изявленията на българското правителство

| обновено на 01.03.18 в 14:33

Чешката компания ЧЕЗ засега се въздържа от коментар на изявленията на българското правителство.

Говорителката Алис Хоракова обясни:
"Нямаме още официална информация по темата нито от "Инерком", нито от българското правителство. Договорът беше подписан с "Инерком" и това е нашият официален партньор. Ще изчакаме да видим с какво предложение ще дойде нашият партньор. Договорът все още трябва да бъде одобрен от Комисията за защита на конкуренцията".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Държавата отново може да има контролен дял в "ЧЕЗ - България"

"Премиерът Бойко Борисов иска да има пълен контрол върху сделката за продажбата на активите на енергийното дружество ЧЕЗ". Това обяви след среща с министър-председателя собственикът на дружеството "Инерком", избрано за купувач на активите на ЧЕЗ в..

обновено на 01.03.18 в 12:17

Патриотите искат държавата да има блокираща квота при сделка за ЧЕЗ, ДПС зове за анализ на всички гледни точки

Държавата трябва да има блокираща квота при вероятна сделка за ЧЕЗ. Това е тезата на председателя на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров , която той защити след проведената днес среща между премиера Бойко Борисов и Гинка Върбакова,..

публикувано на 01.03.18 в 11:57
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47