От ДПС се обявиха против влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ

| обновено на 05.03.18 в 15:06
Снимка: БГНЕС

От ДПС се обявиха против влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ и национализация на това, но и на другите електроразпределителни дружества.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ заяви след първата част на партиен семинар за отвореното управление и привличането на гражданите в процеса на вземане на решения, че намесата на държавата в сделки за ЕРП-тата не е либерален подход.

„Този процес в продажбата на ЧЕЗ - колеги, как изглежда картината? Два търговски субекта сключват договор. Ако властта по един или друг начин се опитва да обсебва процесите, тя се превръща в диктатура. Тук трябва да се намеси гражданското общество“, заяви Карадайъ по повод намерението държавата да закупи контролен пакет от акции на ЧЕЗ в България.

Рамадан Аталай - дългогодишен депутат от ДПС и член на парламентарната комисия по енергетика, заяви, че държавата по никакъв начин не бива да влиза в сделката с ЧЕЗ, както и че не трябва да национализира нито едно ЕРП. 

Той сподели част от информацията, изнесена по време на заседанието на двете комисии миналата седмица, където беше изслушана и собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова. Според Аталай тази фирма няма нито финансов, нито какъвто и да е друг капацитет, за да управлява активите на ЧЕЗ в България.

Карадайъ каза още, че ДПС вече има готовност да участва на избори. 

"Избирателите на ДПС са в процес да се обединяват, т.е. който е бил подведен, подлъган или под каквато и да е форма, по един или друг начин през 2017 г. не е гласувал за ДПС, в момента ние наблюдаваме обратния процес. Ние имаме тази готовност да участваме вече на избори".

„Избирателите на ДПС са в процес да се обединяват“, допълни той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ДПС се готви за властта на семинар за "отворено управление"

ДПС организира днес семинар, за който журналистът Илхан Андай заяви пред БНР, че ще се обсъжда и стремежът на партията за завръщане във властта. „На този форум ДПС най-напред ще покажат респекта си към дългогодишния председател на АЛДЕ сър..

публикувано на 05.03.18 в 11:13
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47