От БСП внасят три сигнала до главния прокурор във връзка със сделката за ЧЕЗ

Депутатите от БСП внасят три сигнала до главния прокурор във връзка със сделката за ЧЕЗ.
Снимка: БГНЕС

Депутатите от БСП внасят три сигнала до главния прокурор във връзка със сделката за ЧЕЗ. Те настояват да се провери произходът на средствата, с които "Инерком България" кандидатства за купуването на ЕРП-то. От левицата питат прокуратурата още дали продажбата на държавния дял в дружеството през 2012 година е станала по закон. Третият сигнал е във връзка с досъдебно производство от 2013 година, срещу неизвестен извършител, за неполагане на грижи към имуществото на ЧЕЗ. 

Депутатът от БСП Крум Зарков обясни:

"Ние сме цитирали две енергийни стратегии в сила на Република България и основно стратегията за приватизация на електроразпределителните дружества, където ясно е записано, че страната ни трябва да запази поне 33 процента от тези дружества, за да може да знае какво се случва там".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47