Цените за поливане в Сливен ще се запазят или ще бъдат малко по-ниски

Снимка: Светослав Цветанов

Около 180 милиона кубични метра вода има към момента в язовир „Жребчево“ от общ обем 400 милиона. Очакванията са за запълване на още около 80-90 милиона кубични метра вода след снеготопенето и пролетни валежи преди поливния сезон. Това коментира директорът на „Напоителни системи“ Сливен инж. Пламен Иванов. 

Според инж. Иванов в язовира ще се събере достатъчно количество вода преди старта на напоителния сезон и няма да има проблем с поливането. Очакванията са цените за поливане да се запазят като миналогодишните или малко по-ниски:  

"Идеята е, че ще има, за разлика от миналата година, вече ще има два компонента – веднъж да се плаща такса за поливка, не както предната много такси за всяка поливка, и вече по цена на изразходваното количество вода".

Инж. Иванов съобщи още, че предстои ремонт на главния канал в района село Бинкос.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47