Цецка Цачева: Затворът в град Белене няма да бъде закрит, нито ще се премества

Затворът в град Белене няма да бъде закрит, нито ще се премества, това увери министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя добави, че в затворническото общежитие са подобрени битовите условия.

"През 2017 година към затвора в Белене бе открито затворническо общежитие, което е от открит тип, но там условията са съобразени с необходимите квадратни метри лична площ за всяко едно лице, което е лишено от свобода, необходимите санитарни условия, които са общи европейски критерии, и ние се стремим да постигнем такива във всички места за лишаване от свобода".

"Има перспектива за увеличаване на тези места, така че затворът в Белене няма да бъде преместван", подчерта Цачева.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47