Съдът в Харманли насрочи делото за бунта в бежанския лагер

| обновено на 28.03.18 в 10:12
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Харманли насрочи делото срещу 21 афганистанци, обвинени за бунта в бежанския лагер от 24-ти ноември 2016 година. Делото е насрочено за 24-ти април.

В размириците преди две години в бежанският център в Харманли участваха над 500 чужденци. Те се разбунтуваха заради забраната да напускат лагера. Групата от афганистанци унищожи столовата и едно от халетата. Бяха повредени оборудване и автомобил.

Щетите са за над 84 хиляди лева.

По делото са разпитани 62 свидетели и са били изготвени множество експертизи.

Относно причинените телесни повреди на пострадалите полицейски служители, участвали в опазването на обществения ред по същото време, материалите са отделени в две други досъдебни производства. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47