Първо място за ансамбъла след изиграването съчетанието след 5 обръча

Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова взриви зала "Арена Армеец" тази вечер, след като изигра по блестящ начин композицията си с пет обръча.

Изключителното изпълнение на българките накара съдиите да им вдигат оценка от 20.600 точки (12.400 точки за трудност и 8.200 точки за изпълнение) с което заеха и първото място във временното класиране. Момичетата показаха воля  и сила на духа, тъй като Елена Бинева от вчера е с разтегнати вързки на глезена, а минути преди да излязат на килима Лаура Траатс получи контзия в коляното.

Втори за сега е състава на Русия с 19.700, трети - ансамбълът на Япония 19.500 точки. Шестицата допълват Беларус с 19.200, Италия с оценка от 18.850, и Украйна 18.700 точки!

"Щастлива съм от факта, че момичетата се бориха до края да си изиграят съчетанието, въпреки проблемите, които ни съпътстват. Очертава се един много тежък и труден сезон, но те показаха, че са готови да го направят. Децата са добре, ще се справят. Отиваме на възстановяване. Утре сутринта също ще починат и се надявам да са готови за вечерта. За мен единственото нещо в момента е да изградим един отбор. Нищо друго не може да ни попречи към тази наша мечта и цел. Най-важното е децата да са живи и здрави", това заяви след края на първия състезателен ден старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

Утре надпреварата при ансамблите продължава с изпълненията с три топки и две въжета, след което ще бъде определен и шампиона в многобоя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!