Задържаният в България мароканец, издирван по обвинения в тероризъм, ще бъде екстрадиран

Нуфал Захри
Снимка: Дора Атанасова

35-годишния мароканец Науфел Захри, издирван от родината си по обвинения в тероризъм, ще бъде екстрадиран, реши Хасковският окръжен съд. Мъжът бе задържан на 13 януари, след като премина незаконно границата на страната ни с чужда самоличност. 

Захри призна, че е работил за "Ислямска държава" срещу пари, които са му били нужни за издръжка на семейството.
"Нямах друг изход, нямаше откъде да изкарам пари, за да храня семейството си".
Той каза още, че се страхува да бъде съден в държавата си. Въпреки това Захри даде съгласието си да бъде екстрадиран в кралство Мароко, където го издирват за терористична дейност. Кралство Мароко от своя страна е дало гаранции, че там ще се проведе справедлив процес, обясни прокурорът Николай Кукушев и допълни:
"Производството приключва и решението е окончателно и ще бъде предаден на мароканските власти в най кратки срокове. Мисля, че този изход от делото отговаря на интересите на всички страни".
За тези си обвинения Науфал Захри може да бъде осъден на от 5 до 20 години затвор



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нуфал Захри

Следващата седмица започва дело за екстрадицията на мароканеца Захри, обвинен в тероризъм

Следващата седмица ще започне дело за екстрадицията на 35-годишния мароканец Науфел Захри, издирван от родината си по обвинения в тероризъм. До тогава Захри остава в ареста, реши Хасковският окръжен съд. Мъжът беше задържан на 13 януари, след като премина..

публикувано на 30.03.18 в 17:26
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47