Михаел Митев е полуфиналист на европейското първенство по скокове на батут

Снимка: БФ Скокове на батут

Михаел Митев се класира за полуфинала при младежите в олимпийската дисциплина – голям батут на Европейското първенство по скокове на батут, което се провежда в Баку (Азербайджан). Българинът се нареди на 26-то място в квалификацията, като събра сбор от двете изигравания 95.980 точки (43.995 точки за задължителна комбинация и 51.985 точки за волна).

Според регламента за втората фаза на първенството продължават първите 24-рима, но само по двама спортисти от нация. След отпадането по един представител на Великобритания и Беларус Митев заема последното 24-то място даващо право за участие в полуфиналите.

С най-висок сбор в полуфиналите влиза представителят на Беларус Иван Литвинович със 105.315 точки. Втори и трети са Андрю Стамп (Великобритания)– 102.765 точки и Микита Фомчанка (Беларус)  - 102.240 точки.

"Много добре се представи Михаел. Конкуренцията е много голяма, 64 състезатели взеха участие. Той е една ва 16-ет години и има още една година да се подготвя в тази възрастова група, състезанията са до 17 години. Михаел няма да може да спечели квота за Младежките олимпийски игри, защото за Европа има само 5 места, невъзможно е" заяви за предаването „На финала“ от Баку президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!