Захариева е уверена в успеха на предстоящата среща "ЕС - Западни Балкани"

Снимка: БТА

Министърът на външните работи Екатерина Захариева изрази увереност в успеха на предстоящата на 17 май в София среща на върха "Европейски съюз - Западни Балкани" въпреки възраженията срещу участието на Косово от страна на еврочленки, които не признават тази държава:

„Подкрепата към тази среща и към България е много голяма. Отчитаме различната позиция на някои от държавите, различна от гледна точка на това, че пет не са признали Косово. Подготовката върви и аз съм убедена, че това ще бъде една успешна среща. Когато говорим за сигурност на ЕС. Няма как да изключим и да не работим заедно със страните от Западни Балкани. Нормално е, 28 различни държави да имат различни мнения, но съм убедена, че ще има една успешна и амбициозна среща". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47