Весела Димитрова: От възстановяването зависи дали Теодора Александрова ще играе на европейското

Снимка: БТА

„От това как върви възстановяването зависи дали Теодора Александрова ще играе на европейското първенство. Не е 100 процента сигурно, че ще го пропусне“, това заяви специално за БНР старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова.

Гимнастичката има леко счупване на една от костиците на стъпалото, като състоянието ѝ вече се подобрява.

„Кракът трябва да бъде обездвижен около две седмици, с един специален ботуш и  след това може да започне тренировки“, допълни Димитрова.

„От доста време обмисляме вариант да не са само пет момичета. Според регламента имаме право да участваме на олимпийски игри само с пет. Така, че сега ще започнем да въртим повече гимнастички, за са включим най-добрите пет. Лаура и Елена вечер са добре. Лаура работи на 100 процента. Ели се възстановява доста добре и тя се включва.“, завърши Весела Димитрова.

Следващото състезание в което ще участва ансамбъла е световната купа в Баку (Азербайджан) в края на следващата седмица. Следва надпреварата отново част от световната купа (втора категория) в Гуадалахара (Испания), а след това е европейското първенство, отново в Испания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!