Ограда ограничава достъпа на автомобили до плаж "Корал"

Плаж „Корал“
Снимка: Ася Чанева

Ограда ограничава достъпа на автомобили до плаж Корал - показват снимки в социалните мрежи. Според кмета на Царево, ако наистина става дума за общинския път, то още утре ограничението ще бъде премахнато. 

Според Атанас Русев от Сдружение "Да запазим Корал", в момента няма как да се стигне до плажа: 
"Вчера след обяд се е появила една ограда, която опасва плажа почти отвсякъде и на пътя, по който се влиза в него, е сложена една табела, на която пише, че е частна собственост и че е забранено за автомобили".

Според кмета на Царево Георги Лачев, малко вероятно е загражденията да касаят самия път, който води до плажа. По-скоро става въпрос за имота на испанска фирма, който в продължение на години бе нерегламентиран паркинг: 
"Написахме акт. Дори написахме два акта и може би това ги е провокирало да си заградят имотите. Това си е тяхно право".

Достъпът на автомобили до плаж "Корал" така или иначе е ограничен, тъй като ивицата е със статут на екоплаж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47