Ек. Захариева: Ще бъдем критично внимателни към ядреното разоръжаване на Корейския полуостров

Снимка: БТА

Министърът на външните работи Екатерина Захариева, която участва в срещата на външните министри на страните-членки на НАТО, определи декларацията за "премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров" като обнадеждаващ знак, но предупреди:
"Продължаваме да бъдем критично внимателни и ще продължаваме да считаме, че трябва да се запазят всички санкции и мерки срещу Северна Корея, докато не се приложи на практика тази първа декларация. Тепърва предстои много работа по този въпрос. То е с план. Знаете, че ядрено разоръжаване не се случва толкова лесно", подчерта външният министър Екатерина Захариева.

На историческа среща лидерите на Северна и Южна Корея подписаха декларация за "пълното ядрено разоръжаване на Корейския полуостров". И двете страни декларираха, че ще се стремят към "траен" и "солиден" мир на полуострова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Външните министри на НАТО обсъждат Сирия, ядрената програма на Иран и действията на Русия

Министърът на външните работи Екатерина Захариева участва в среща на външните министри на страните-членки на НАТО. Форумът има за цел да подготви срещата на високо равнище на Алианса през юли.  Срещата ще започне с обсъждане на действията на Русия в..

публикувано на 27.04.18 в 07:15
Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Дже-ин се срещнаха в демилитаризирана зона между двете страни.

Ким обеща на южнокорейския президент Мун да не го буди с ракетни опити

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е обещал на историческата среща днес с президента на Южна Корея Мун Дже-ин, че няма да го буди с ракетни опити, които севернокорейската страна обикновено извършваше рано сутрин, предаде БТА. „Ким Чен-ун каза на президента..

обновено на 27.04.18 в 07:51
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47