Йотова участва в третата регионална среща на родолюбивите клубове в Сливен

Снимка: архив, БГНЕС

Сливен е домакин на третата регионална среща на родолюбивите клубове. В нея участва и вицепрезидентът Илияна Йотова, която е патрон на националното движение "Млади възрожденци".

Йотова отбеляза, че възпитанието в родолюбие решава един от големите проблеми в българското образование - отпадането на децата от училище:

"Един от най-страшните проблеми са нашите необхванати деца в училището. Това, че една голяма част от тях, за съжаление по различни, най-вече социални причини, отпадат много бързо от училище. Чрез "Младите възрожденци" те не просто присъстват в училище - учат се на родолюбие, учат се какво е българщина".

Сливенска област държи първенството по клубове "Млади възрожденци" - близо 1500 деца участват в 87 клуба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47