ВВС ще се включат в отбелязването на 70-годишния юбилей от създаването на ЦСКА

Снимка: cska.bg

Военновъздушните сили ще се включат в отбелязването на 70 годишния юбилей от създаването на ЦСКА на 5 май. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов потвърди, че за тържеството на футболния клуб ще има демонстрация на парашутистите и на специалните сили.

"Максималните разходи - два хеликоптера, летателно време час и половина. Разходите за гориво за един тон авиогориво. Това са 2000 лева. Клубът ЦСКА е бил 50 години към Министерство на отбраната. Заслужават един подобен жест и го казвам, въпреки това, че аз съм привърженик на "Левски". Не очаквах, че моите приятели от фен-клуба на "Левски" ще бъдат толкова дребнави да се заяждат за подобна глупост. Следващата година има кръгла годишнина на "Левски". Ако съм жив и здрав и съм все още вицепремиер, отговарящ за сигурността, ще помоля пък колегите от МВР да направят един жест към "Левски".
В отворено писмо до премиера, министрите на финансите и на отбраната, от фенклуба на "Левски" искат повече информация за цените и условията за наем на различните подразделения на въоръжените сили, с аргумента че планират тържества по случай 75 години от рождението на Георги Аспарухов. Специален интерес феновете на Левски имат към зенитната артилерия, с която да заместят пиротехниката по време на мачове, за да се избегнат инциденти, се посочва още в писмото на фенклуба.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47