Военен самолет е готов да транспортира тежкоболната Теодора от Истанбул до София

"Спартан“ от състава на ВВС
Снимка: БГНЕС

Самолет на военните е готов да транспортира тежкоболната Теодора от Истанбул до София. От дарения бяха събрани 50 хиляди евро, необходими за завръщането ѝ, след като състоянието ѝ сериозно се влоши при алтернативно лечение в Бразилия. Очаква се до дни Теодора да бъде транспортирана от Бразилия до Истанбул. От външното ни министерство са отправили запитване до военното министерство дали може с един от "Спартаните" да се лети до Бразилия, каза Каракачанов:

"Само че разстоянието е голямо. Това означава четири кацания и четири излитания - на отиване и на връщане за презареждане. Не е въпросът само в огромния финансов разход, но по съвет на специалисти от Военномедицинска академия, не е добре за самият пациент, затова, доколкото знам, това, което е организирано, е полет чрез частна фирма, директен от Бразилия до Турция. Ако лекарите, които приемат пациента, смятат, че трябва да се транспортира до София със самолет, ще го осигурим".




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47