В парламента беше открита изложба под надслов "Хиляди лица - една армия"

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов
Снимка: БГНЕС

Броени дни преди 6-и май - празникът на Българската армия, в парламента беше открита изложба под надслов "Хиляди лица - една армия". Тя е посветена и на 140-ата годишнина от създаването на армията ни и включва документални кадри на фотографа на Военното министерство Вяра Йовева.

При откриването на изложбата председателят на парламентарната комисия по отбрана Константин Попов обясни защо е избрана точно тази тема:

"Защото българската армия има техника, самолети, танкове, но българската армия, преди всичко това са хората – хора с ценностна система, хора, посветили се да служат на държавата, хора, посветили се да служат на другите. Хора, които 24 часа в денонощието, са на своя пост."

А председателят на Народното събрание Цвета Караянчева допълни:Вяра Йовева

"Трябва да видим лицата на тези хора, чиито имена няма да чуем в проверките, когато правим тържествените чествания и зарята. Но това са хората, благодарение на които българските граждани спят спокойно, благодарение на които участвайки в мисии сме достоен и уважаван член на НАТО."

На откриването присъстваха знаменосци и асистенти на представителните роти от различните родове войски, които ще участват в парада на 6-и май, както и ученици от софийското 97-мо училище "Братя Миладинови".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!