Енергийното министерство обжалва решението на ВАС за отмяна на формулата за такса "сградна инсталация"

Снимка: БГНЕС

Енергийното министерство обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд, което отмени формулата за определяне на такса "сградна инсталация", съобщиха от ведомството за "Хоризонт". Целта е да не се създава хаос в периода, в който трябва да се изготвят изравнителните сметки за парно и топла вода. 

От министерството са изпратили писма до всички заинтересовани страни. Те трябва да излъчат представители за работната група, която от 10 май да започне работа по изготвянето на нова наредба за топлоснабдяването. 

Енергийният министър Теменужка Петкова вече посочи, че се надява наредбата да влезе в сила от новия отоплителен сезон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47