Тръмп посрещна освободени от Северна Корея американци

Доналд Тръмп лично посрещна тримата освободени от Северна Корея американски граждани на летището във ВВС базата „Андрюс“ край Вашингтон днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп посрещна днес край Вашингтон трима американци, освободени от Северна Корея, и заяви, че очаква срещата със севернокорейския лидер Ким Чен-ун да бъде успешна.

„Наистина смятам, че той иска да направи нещо, за да върне страната в реалния свят. Мисля, че срещата ще бъде успех, голям успех. Наистина смятам, че е постигнат голям напредък. Ще видим какво ще стане след няколко седмици“, каза президентът на САЩ.

Тръмп говори при посрещането на тримата американци, освободени от властите в Пхенян. Заедно със съпругата си Мелания президентът поздрави лично освободените американци въпреки пристигането им в ранните часове в четвъртък във военновъздушната база „Андрюс“ край Вашингтон.

Бившите затворници пристигнаха със самолет заедно с държавния секретар Майк Помпейо, а на летището бе и вицепрезидентът Майк Пенс.

Освобождаването на тримата американци бе издействано от Помпейо, който посети Пхенян и се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. То дойде преди очакваната с голям интерес историческа среща между Тръмп и Ким.

Срещата се очаква да се проведе в края на този или началото на следващия месец. Тя вероятно ще се състои в Сингапур, каза представител на американската администрация.

Целта на Тръмп е да постигне ядрено разоръжаване на Северна Корея.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47