Огнян Златев: Решенията, които се предлагат от страна на ЕК, не са в ущърб на българските превозвачи

Огнян Златев
Снимка: БГНЕС

Европейските правила за мобилност, които предизвикаха недоволството на българските транспортни фирми, не целят да ги ощетят. Това каза ръководителят на представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев. Компромисен вариант ще се търси следващата седмица, когато у нас ще пристигне еврокомисарят Виолета Булц. 

От транспортния бранш обявиха, че ще протестират в дните на срещата в София. 

Огнян Златев каза още, че предложението за мобилност не се прави нарочно. 
"Решенията, които се предлагат от страна на ЕК, не са в ущърб на българските превозвачи и, че не се прави нарочно срещу тях."
Златев не се нае да коментира какъв компромис може да се направи и до къде е склонна държавата ни да отстъпи пред предложените мерки - шофьорите да се прибират по родните си места на всеки три седмици, да спят извън кабините и др.
"Изходните позиции ги знаем, но нека да видим в самия разговор как ще протекат нещата."

Той допълни, че ЕК освен по българския транспортен казус ще търси и компромисен вариант по отношение на Иранското ядрено споразумение.
"Изясняването на отношенията с Иран има отражение към други сфери, например като търговията. Т.е. това е нещо, което е от полза и за двете страни и трябва да се намери някакъв компромис. Но това, какво ще се случи, ще го разберем следващата седмица."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47