Писателката Божана Попова получи голямата награда "Константин Константинов" за цялостен принос в детското книгоиздаване

Снимка: БТА

Писателката Божана Попова получи голямата награда  "Константин Константинов" за цялостен принос в детското книгоиздаване.

Наградите бяха връчени на официалната церемония по закриването на 20-то юбилейно издание на Националния фестивал на детската книга в Сливен.

В категория „Автор“ наградата получи журналистът Асен Сираков. Той коментира, че това признание на работата му го стимулира за бъдещите участия във фестивала на детската книга.

„ Лично за мен едно подобно признание може само да ме стимулира и да ме прави съпричастен към това, което се случва тук.“

Наградата в категория „Илюстрация“ бе връчена на художника-илюстратор Мая Бочева.

„ Тази награда я приемам от своите колеги, които се занимават от дълги години с илюстрация и е най-трудна и най-ценна.“

Тази година награда в категория „Издателство“ не беше дадена. Фестивалът на детската книга се организира от регионалната библиотека „Сава Доброплодни“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47