Рекордна пратка хероин за 12,5 млн. лева е задържана на ГКПП "Капитан Андреево"

| обновено на 25.05.18 в 15:35
3
Снимка: Агенция "Митници", БГНЕС

Над 191 килограма хероин са задържани на ГКПП "Капитан Андреево". Според оценки на съдебната система наркотикът е за 12,5 милиона лева. 

Съвместно с партньорски служби е разбит контрабанден канал за наркотици, като работата по случая продължава на територията на съседна държава, съобщиха разследващите. 

Хероинът е бил скрит в турски камион, превозващ строителни материали. Тежкотоварният автомобил е бил управляван от 61-годишен мъж. Директорът на Агенция "Митници" Георги Костов обясни:

"На 23 май сутринта на входа на "Капитан Андреево" е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от 61-годишен турски гражданин, който е представил документи на нашите служители, че превозва керамично лепило – теракол, и незначително количество апарати за механотерапия. Получателят на стоката – теракол, е белгийска фирма, а за апаратите – холандска фирма. 

Кучето Ричи, открило хероинаПървоначалният оглед не е показал нищо подозрително. Когато товарът е проверен с нашето митническо куче, същото показва безпокойство на една от торбите, пристъпват колегите към физическо отваряне на въпросната торба и вътре намират два килограма найлонов плик с кафяво прахообразно вещество, което веднага на място тестват с полеви тест и дава характерното за хероин оцветяване./.../ 

Извадени са общо 95 пакета, които по цени на съдебната система са за над 12 милиона лева".

Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че за залавянето на пратката органите на реда са работили с други партньорски служби:

"Тъй като операцията продължава на територията на тази държава, няма да споменаваме повече подробности, за да не провалим последващите действия от разследването", посочи комисар Маринов.

61-годишният трафикант е задържан със 72-часова мярка, уточни Дарина Славова, заместник-прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково.

"Случаят е особено тежък. Стойността на наркотичното вещество е в особено големи размери. Наказанието, което се предвижда, е от 15 до 20 години лишаване от свобода и от 200 до 300 хиляди лева глоба".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47