Вигенин: Отказът на Борисов да приеме македонския президент е намеса във вътрешния спор в страната

Снимка: БГНЕС

Отказът на премиера Бойко Борисов да приеме македонския президент Георге Иванов е директна намеса във вътрешния спор в Република Македония. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на комисията по европейските въпроси и депутат от "БСП за България" Кристиан Вигенин:

"Аз не си спомням подобен случай, поне в най-новата ни история. Може би се е случвало да няма такъв прием, когато това не е планирано предварително в програмата. Доколкото разбирам то е било планирано и струва ми се, че това е една доста директна намеса в един вътрешен спор в Република Македония. От моя гледна точка премиерът трябваше да обясни на президента, че ситуацията в Република Македония изисква повече разум, мъдрост, по-силен ангажимент за търсене на решение, а не политически демонстрации на каквито бяхме свидетели вчера".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бойко Борисов и Екатерина Захариева отказаха среща с македонския президент

Планираните срещи на президента на Република Македония Георге Иванова, който е на официално посещение в България, с премиера Бойко Борисов и с външния министър Екатерина Захариева са отказани, потвърдиха пред БНР източници от правителството...

обновено на 14.06.18 в 12:21
Юлиан Ангелов.

Патриотите подкрепиха решението на Борисов да откаже среща с македонския президент

От „Обединени патриотите“ изразиха подкрепа за решението на премиера Бойко Борисов да откаже среща на президента на Македония Георге Иванов. Депутатът Юлиан Ангелов обясни, че това е знак, че България подкрепя усилията на премиера Зоран Заев и..

публикувано на 14.06.18 в 12:48

Македонският президент е на официално посещение у нас

Македонският президент Георге Иванов започва днес двудневно официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата ще разговарят на "четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации на..

публикувано на 14.06.18 в 08:11
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47