Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Нов шамар от КЕВР", коментира в заглавие на първата си страница вестник "Земя". Изданието съобщава, че вчера регулаторът е обявил новите цени на парното и тока, които вече са в сила. Електроенергията поскъпва с над 2%, а топлинната енергия със малко над 7%.

Парното подгони нощната тарифа на тока, отбелязва по темата вестник "Монитор".

"Бедни общини продължават да правят редовни дарения на полицията по места", пише вестник "Сега" като се позовава на информация от последния отчет на даренията към МВР. Вътрешното ведомство е сред най-богатите с бюджет от над 1 млрд. лв. годишно. Общата стойност на всички подаръци за първите три месеца на годината е 450 203 лв. Преди години един от вътрешните министри признава, пише всекидневникът, че без подаръците полицията не би могла да се справи. Най-големият дарител на МВР за първите три месеца е община Ямбол, става ясно от отчета. Тя е платила над 20 хил. лв. за ремонта на работните и общите помещения на местната полиция, допълва "Сега".

"Бездействието и безхаберието на администрацията вече ще се наказва. До 1500 лв. глоба за калпави чиновници", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Всекидневникът обяснява, че с промени в Административно-процесуалния кодекс, приети от парламентарната правна комисия, се предвижда служител, който не изпълнява в срок задълженията си и така осуетява произнасянето по искане на гражданите да се наказва от 50 до 1000 лева. Санкцията нараства до 1500 лв., ако длъжностното не реагира своевременно на жалба, допълва "Труд".

"Национален знак с формата на калинка ще показва на потребителите, че стоките са био", информира вестник "24 часа". Това е станало ясно от проект на наредба за правилата за биологичното производство и етикетиране, обявена за обществено обсъждане.

Вестник "Стандарт" съобщава на първата си страница новината за кончината на известния историк проф. Божидар Димитров. Всекидневникът пише: "България загуби един от най-верните си синове. Проф. Димитров имаше проблеми със сърцето, заради които няколко пъти влизаше в болница. Най-дългогодишният пазител на Националната съкровищница - НИМ, ни учеше само на едно: да обичаме и да пазим Отечеството!", отбелязва "Стандарт".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47