ЕП гласува промени в спорния пакет "Мобилност"

Европейският парламент в Страсбург ще гласува днес промени в спорния пакет "Мобилност", след като темата беше обсъдена вчера в пленарната зала.

Предложенията са за нови правила за справянето с незаконните практики в автомобилния превоз, като т.нар. "фирми пощенски кутии“, командироването на шофьори, избягване на правилата за дейност на националните пазари и подобряването на условията за почивка на шофьорите.

Очаква се евродепутатите да се обявят за повече проверки за борба с измамите в сектора на автомобилните превози.

Вчера по време на дебатите по представянето на резултатите от българското председателство София бе похвалена от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за посредническата си роля в постигането на напредък в преговорите по намирането на консенсус по т.нар. "пакет "Макрон".

След като бъдат гласувани текстовете в търсене на консенсусно решение в преговорите за финалния вариант в пакета "Мобилност", предстоят разговори с Европейския съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47