Световното по мотокрос в Севлиево отново с пари на кредит

Петър Петров с 6-то място в състезанието за Голямата награда на България на световното по мотокрос край Севлиево
Снимка: Личен архив

По -малко от два месеца остават до провеждането на кръговете от световния и европейски шампионат по мотокрос. Домакин на надпреварата на 26 август, след 4 годишно прекъсване ще е мотополигон "Горна Росица" край Севлиево.

Въпреки, че почти  10 години  трасето беше номер 1 в света, сега за да отговори на новите изисквания, трябва да бъде изцяло обновено, защото липсата на състезания и поддръжка в последните няколко години са си казали думата.

„По трасето се правят разни нови елементи. Не е започнала браната по основната му част, тъй като е рано и до 26 август пак ще израсте трева. Сега основно правим инфраструктурата – паркове, нови мивки, сгради, санитарни възли, всичко е за основен ремонт. Това което променяме по трасето е един много висок скок, около 4 метра, който ще е много сериозен. Намира се на спускането преди финала. Целта е да се убие скоростта от тази стръмна част“, уточни президентът на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Парите за обновяването и ремонта на инфраструктурата са набавени от Николов отново чрез кредит срещу залог на личната му къща.

„Отново заложих собствената си къща. Взех 300 000 лева кредит за да подготвя всички ремонти, както и цялата организация на състезанието. Но смятам, че тези пари няма да ми стигнат. Общината се опита да поиска от държавата пари за капиталови разходи, тъй като мотополигона е към нея, не е на федерацията, но исканията им не бяха уважени. Министерството на младежта и спорта също няма как да ни подпомогнат, тъй като мотоциклетния спорт не фигурира в спортовете, които се подпомагат. Това е положението“, завърши Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!