В Сливен отбелязаха 150-годишнина от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Паметник на Хаджи Димитър в Сливен
Снимка: БГНЕС

С факелно шествие и възпоменателна церемония в Сливен беше отбелязана 150-ата годишнина от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. В шествието се включиха членове на клуб "Традиция", военно-патриотични организации, общинското ръководство и граждани.

С актьорско изпълнение на стихотворението на Христо Ботев "Хаджи Димитър" беше дадено началото на възпоменателната церемония в памет на загиналите войводи Хаджи Димитър и Стефан Караджа и техните четници.

"Техният героизъм никога няма да бъде забравен, а техните  личности ще бъдат пример и вдъхновение, и за нас и за нашите деца", подчерта кметът Стефан Радев.

По време на церемонията бяха прочетени имената на всички загинали сливенски четници в сраженията с турската потеря. С общ залп от леко стрелково оръжие пред паметника на войводата клуб "Традиция" отдаде почит на загиналите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47