Министър Николай Нанков ще открие ключови обекти от градската инфраструктура в Габрово

Снимка: Община Габрово

Ключови обекти от градската инфраструктура в Габрово ще бъдат открити днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Инвестицията е осигурена чрез Оперативната програма "Региони в растеж".

Три са основните обекти по проекта за съвременна градска среда на стойност 11 милиона 138 хиляди лева, от които близо 3,5 милиона са осигурени от габровската община. Две години продължиха ремонтите в различни райони на града.

Новоизградени са кръгово кръстовище в критичен участък и улица, която да облекчи трафика в центъра, а паркът в квартал "Колелото"е изцяло обновен. В обхвата на основните обекти са рехабилитирани пътни и тротоарни настилки, монтирано е ново улично осветление, извършено е благоустрояване на вътрешноквартални пространства. Изградени са също детски площадки, пешеходни алеи, паркинги и кътове за отдих.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47