Започна почистването на речните корита в селата около Хасково

Снимка: po-zdravidnes.com

Община Хасково започна почистване на речни корита в селата. За да се предотвратят разливи и наводнения, се прави и закаляване на бреговете.

Почистват се най-критичните участъци на реките, които при обилни валежи предизвикват наводнения. Диана Иванова - говорител на Община Хасково, обяснява:

"Започват от реката в село Орлово. Там от кметството започва един завой на реката, където се получава един разлив и понякога има наводнени къщи. Първо това ще бъде изчистено, след което ще бъде почистена част от реката в село Манастир и част от реката в село Тракиец - частта, която минава през населеното място".

Почистването се извършва от избрана фирма и ще струва 60 000 лева, предвидени от общинския бюджет. Акцията се прави поетапно заради липсата на повече средства, уточниха от Общината.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47