Проливен дъжд предизвика наводнения в села в Севлиевско

Снимка: БГНЕС

Проливен дъжд предизвика наводнения в балкански села в Севлиевско. Тежка е обстановката в Кръвеник, в Стоките и Селището. Заради интензивните валежи, продължили няколко дни, жителите на махала "Чолаците" в планинското село Кръвеник са блокирани, обяснява кметът Цветан Власеев:

"Подходът за влизане в махалата минава през едно дере, дерето прелива в момента и не може да се премине. Почти цялото село има проблеми с водохващанията".

Деретата са затлачени от повлечените от пороя дървета и камъни. Придошлите води са откъртили парчета асфалт и са разбили пътища в района на планинските села в Севлиевско, където за пореден ден се изля проливен дъжд и активизира свлачища. Засега няма затворени пътища. Екипи на пожарната и доброволци разчистват пътните настилки.

Движението между селата Батошево, Стойките и Селището е затруднено и затова от Областното пътно управление предупреждават шофьорите да преминават с повишено внимание. Участъкът се почиства от наноси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47