Правителството одобри проект на Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика

Снимка: БГНЕС

Правителството одобри проект на Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика. Целта е намаляване на социалното неравенство и насърчаване на социалното включване, обясни министърът на труда и социалната политика Бисер Петков:

"В законопроекта, в обхвата на социалните предприятия са предложени 12 групи уязвими хора, като тук ще посочим хора с увреждания, родители на деца с увреждания, трайно безработни лица, лица, пострадали по Закона за домашното насилие. Предвиждат се мерки за насърчаване на социалните предприятия. Въвежда се национален регистър на социалните предприятия."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47