Международният куклен фестивал на открито "Дни на куклите" се открива в Бургас

сцена

В Бургас довечера се открива петият международен куклен фестивал на открито "Дни на куклите".

„Фестивалът традиционно започва с участие на куклената школа при нашия театър. Децата ще изиграят спектакъла "Малката русалка", който те подготвиха тази година специално за откриването, а след това нашият театър ще изиграе спектакълът "Цар Дроздобрад", след което целият колектив на театъра ще се представи на сцената. Има заря, има изненади за зрителите, така откриваме фестивала, който е изцяло осъществен, благодарение на подкрепата на Община Бургас и на Министерство на културата. Има огромен интерес -най-малко хиляда души всяка вечер на откритата лятна сцена“, каза директорът на Кукления театър в Бургас Христина Арсенова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47