ТЕЦ – Габрово трябва реално за обезщети абонатите си, които са били без парно или с намалено топлоподаване

Снимка: Радио Видин

„Топлофикация – Габрово“ трябва реално за обезщети абонатите си за периодите през сезон 2016/ 2017 година, които са били без парно или с намалено топлоподаване. Това постанови Окръжения съд в Габрово по заведения колективен иск срещу местния ТЕЦ.

Дружеството не е изпълнявало с грижата на добрия търговец задълженията си и системно не е доставяло или е доставяло некачествена услуга на своите абонати през отоплителният сезон 2016-2017 година, прие съдът и постанови, ТЕЦ-ът да начисли неустойки за недоставено количество енергия на потърпевшите потребители. Това трябва да стане съгласно общите условия на дружеството.

В документа е записано при кои случаи продавачът дължи обезщетение. Съдът прави извод, че през отоплителния сезон 2016-2017 е имало множество аварии с различна продължителност, като само част от тях са били обявени на сайта на дружеството.

Констатирани са дни без парно или с намалено топлоподаване към абонатите на ТЕЦ "Габрово" общо 4 409 като от тях 113 са стопански.

Решението подлежи на обжалване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47