Правителството ще отпусне близо 20 млн. лева за научни изследвания

Красимир Вълчев
Снимка: БГНЕС

Правителството ще отпусне близо 20 милиона лева за научни изследвания, като от тях 18 милиона лева ще са за национални научни програми в различни сектори, в които институти и университети ще участват съвместно. С милион и половина лева ще бъдат увеличени и стипендиите на докторантите, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Което има за цел да насочи повече средства към тези висши училища и научни организации, които имат по-висока научна дейност, където докторантите реално участват в научна дейност и по този начин да задържим повече млади хора в научна работа. Една от националните програми също е насочена към младите учени и към докторантите“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47