Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За да извлича пари от Сръбската фабрика за стъкло, българският олигарх Цветан Василев е укрил парични трансакции от Народната банка на Сърбия и след това е поискал смяна на съдията по фалита, който разкри това, пише в днешния си брой белградският вестник Блиц. Изданието разисква искането на Василев придобитото от него предприятие да бъде фалирано, с цел финансова печалба. 

Руските издания анализират предстоящата среща между Владимир Путин и Ангела Меркел край Берлин. Според Росийская газета срещата е предизвикана от американските мита и непредсказуемата дипломация, водена от администрацията на Доналд Тръмп. Официозът отрежда "първото място в списъка" от теми на проекта "Северен поток-2". Тръмп скоро може да заслужи орден за своя принос към руско-германската дружба, пише Взгляд. Санкционният натиск от страна на САЩ "сплотява Русия, Турция и Германия", разширява приятелския кръг заглавие на Комерсант

От 2004 насам 13 моста и надлеза са се срутили в Италия, като допреди вчерашния инцидент в Генуа това е довело до 7 жертви. Това изтъква Гардиън по повод срутването на автомобилния мост "Моранди", взело над 30 жертви. "Ще работим денонощно, докато и последната жертва не е намерена", цитира Гардиън представител на противопожарната служба в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47