Шофьори от столицата и от Перник подготвят протест срещу действията на КФН след фалита на "Олимпик"

Снимка: БГНЕС

Шофьори от столицата и от Перник подготвят протест срещу действията на Комисията по финансов надзор след фалита на застрахователната компания "Олимпик". Намерението им е да паркират своите автомобили пред сградата на Народното събрание. Въпреки че „Олимпик” са правили отчисления към Гаранционния фонд, от там са категорични, че колегите им в Кипър трябва да платят на клиентите заради фалиралата компания. 

От полунощ над 200 хиляди шофьори ще останат без "Гражданска отговорност", след като кипърския застраховател фалира. 

"Шофьорите трябва да са наясно, че ако предизвикат катастрофа, при невалидна "Гражданска отговорност" сами ще трябва да платят щетите. 

Антонио е един от хората, които ще тръгне тази вечер от Перник към столицата:

"Гаранционният фонд трябва да си понесе отговорността, а не да кара хората да си сключват нови и пак да събира пари. Това е нагло. На автомобила на баща ми му е направена в четвъртък вноската".

Хората, които шофират зад граница, също недоумяват как се стигна дотук:

"Спират те на пътя и ти казват: "Застраховката ти е невалидна. Има глоба 500 лева". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Полиците на "Олимпик" стават невалидни в полунощ на 18 август

В полунощ срещу събота се прекратява валидността на полиците "Гражданска отговорност" на клиентите на кипърския застраховател "Олимпик".От полунощ над 200 хиляси шофьори ще останат без "Гражданска отговорност", след като застрахователната компания..

обновено на 17.08.18 в 11:22
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47