МВР в Сливен заяви, че разкриваемостта на престъпленията в региона е над 55%

Разкриваемостта на престъпленията на територията на област Сливен е над 55%, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Величков. От дирекцията регистрират увеличение при разкритите престъпления, свързани с незаконната търговия с тютюневи изделия, престъпленията срещу собствеността, общоопасните престъпления и пътната безопасност.

От началото на годината в Областната дирекция на полицията в Сливен са регистрирани общо 1556 престъпления, което е със 118 по-малко от регистрираните за същия период на миналата година, каза старши комисар Димитър Величков:

При престъпленията срещу собствеността се наблюдава спад с 13,4%. Грабежите, които са едни от характерните престъпления - с 15%, кражбите  - с 11,3%, измамните, което е един доста сериозен спад - с 37%.

Старши комисар Величков коментира още, че през септември подразделения на жандармерията ще се включат в опазването на реколтата от грозде в региона. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47