Екатерина Захариева ще разговаря с външния министър на Мароко

Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Екатерина Захариева ще разговаря с министъра на външните работи и международното сътрудничество на Кралство Мароко Насер Бурита, който ще бъде на официално посещение в България.

Това е първата визита на марокански външен министър у нас от близо 40 години.

Екатерина Захариева и Насер Бурита ще обсъдят възможностите за разширяване на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество между България и Мароко, задълбочаване на сътрудничеството в областта на сигурността, противодействието на тероризма, както и взаимодействието по въпросите на миграцията.

В рамките на визитата Дипломатическият институт към министъра на външните работи и Дипломатическата академия на Кралство Мароко ще подпишат меморандум за сътрудничество.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47