Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград е сред новите училища - посланици на ЕП в България

Снимка: архив

Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ във Велинград е сред новите училища - посланици на Европейския парламент в България. Кампанията тази година предизвика голям интерес, като свои кандидатури подадоха над 100 учебни заведения от страната.

Програмата за училища - посланици на Европейския парламент е най-мащабната платформа сред учениците от горните курсове, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската демокрация сред младите граждани на ЕС. Целта е да се провокира по-засилено гражданско участие в демократичния процес.

Тазгодишният конкурс разширява географския обхват на инициативата, като за първи път включва и участници от Сливенска и Видинска област. Сред избраните нови 40 учебни заведения има и едно спортно училище. Предстои обучение на педагози, които на практика ще реализират програмата. За най-добрите са предвидени участия в специализирани инициативи на ЕП в Страсбург и Брюксел.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47