Български спиртни напитки бяха представени в посолството ни в Брюксел

| обновено на 27.09.18 в 02:20
Снимка: pixabay.com

С 200 на сто се е увеличил стокообменът между България и Белгия само за година и половина, съобщи пред „Хоризонт“ посланикът ни в кралството Мая Добрева. Ръст е отбелязан и при белгийските туристи в България:

"Ние изнасяме различни продукти – от областта на машиностроенето, автомобилни части, кръвна плазма... Относно туризма – когато пристигнах в Белгия, бях разочарована от малкия брой туристи, които посещават България – бяха около 80 000. За една година имаме увеличение с 20 000 души и се надяваме то прогресивно да нараства. Новата тенденция е, че България представлява голям интерес за голф туристи от Белгия."

Български спиртни напитки бяха представени снощи в посолството ни в Брюксел. По този повод посланик Мая Добрева заяви:

"България беше избрана от Concours Mondial de Bruxelles два пъти за място, където се проведе ежегодното събитие. Това стана през 2016-а – за вина, а през август тази година беше за спиртни напитки, и двата пъти в Пловдив. Този факт за нас е много показателен, той извежда България доста напред в световната конкуренция на алкохолни напитки и на вина".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47