Шофьорите, задържани на "Капитан Андреево" с хероин за над 46 милиона лева, остават в ареста

Снимка: БТА

Хасковският окръжен съд остави в ареста двамата ирански шофьори: 31-годишния Вахид Хашеми и 45-годишния Мохамадали Пур, които бяха задържани на граничния пункт "Капитан Андреево" с рекордните 712 килограма хероин на стойност над 46 милиона лева.

От завода за строителни материали от Иран са били натоварени три ТИР-а, които да превозват легална стока в австрийска фирма. На ГКПП "Капитан Андреево" на 27 септември пристига първият камион и след анализ на риска е отклонен за щателна митническа проверка. Между строителните плоскости, добре укрити, са намерени 317 килограма хероин. В пристигналия 14 часа по-късно втори ТИР са заловени още 365 килограма хероин.

Наблюдаващият прокурор Павел Жеков обяснява:

"Двамата обвиняеми отричат да знаят за наличието на укрито в товара наркотично действащо вещество".

Шофьорите Хашими и Пур поискаха по-лека мярка за неотклонение, но остават в ареста заради:

"Контрабанда на хероин в изключително висока степен на обществена опасност на деянието и на дейците, в изключително голямо количество и стойност", уточни прокурорът Павел Жеков.

Определението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47